Zimski festival tradicija i Trka Deda Mrazeva 2. i 3. decembra na Paliću

Palić će ovog vikenda, 2. i 3. decembra, ponovo biti domaćin Zimskog festivala tradicija i Trke Deda Mrazeva. Organizatori najavljuju bogat program za sve generacije, a tom prilikom prikupljaće se i paketići za decu korisnike Narodne kuhinje.

Deseti po redu Zimski festival tradicija počeće u subotu u 9 časova na parkingu ispred „Male gostione“, dok će u nedelju u 11 časova kod “Muzičkog paviljona” startovati 24. Trka Deda Mrazeva. Po rečima Hargite Erči, člana GV zadužene za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, obe manifestacije su tradicionalne i veoma posećene.

Posetioci će na Zimskom festivalu tradicija imati priliku da obiđu vašar lokalnih proizvoda na kojem će biti predstavljene ručno pravljene, unikatne namirnice, ukrasni i novogodišnji predmeti. Takođe, biće održano i 10. takmičenje u pečenju čvaraka u kojem će učestvovati 15 do 20 ekipa.

Očekuje se da će u Trci Deda Mrazeva biti oko tri hiljade učesnika, a dužina staze je 2 kilometra. Namenjena je mladima i starima, svi će dobiti medalju, a jedini uslov za učešće je kapa ili kostim Deda Mraza. U manifestacije će učestvovati i volonteri Crvenog krsta Subotice, kojima od 10 do 13 časova građani mogu predati novogodišnje paketiće za mališane korisnike Narodne kuhinje.