понедељак , 15 августа 2022
Naslovna / Društvo / ŽFK Spartak – nije bilo nenamenskog trošenja novca

ŽFK Spartak – nije bilo nenamenskog trošenja novca

Ženski fudbalski klub Spartak organizovao je konferenciju za medije povodom izveštaja budžetske inspekcije o obustavljanju postupka kontrole poslovanja ovog kluba, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Nalog za kontrolu trošenja javnog novca stigao je od gradonačelnika, a uočene nepravilnosti odnosile su se uglavnom na nepostojanje pravilnika i određenih akata. Jedna od najvećih polemika povela se o ŽFK Spartak, kojem je naložena ponovna kontrola poslovanja od 2011. do 2014. godine. Inspekcijska kontrola ovog kluba prekinuta je zbog nepotpune dokumentacije. Kako je rekao Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak, radi se o prekršaju, a ne o krivici.

Kako je Arsić naveo, saglasan je sa izlaganjem Veljka Vojnića, predsednika Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”, da budžet nije oštećen i da niko nije proneverio, ukrao ili otuđio novčana sredstva.

ŽFK Spartak osnovan je 1970. godine pod nazivom ŽFK Željezničar. Više od jedne decenije, prvaci su Srbije, a uspehe nižu i na međunarodnoj sceni. U klubu je registrovano 150 igračica, a četiri selekcije takmiče se u sistemu nadmetanja kojem rukovodi Fudbalski savez Srbije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedna osoba poginula, a 22 povređene u saobraćajnim nezgodama

Tokom prošle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.