ŽFK Spartak 18052017

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u finale ovogodišnjeg Kupa Srbije, pošto su u polufinalu, juče, pred svojim navijačima deklasirale novosadsku Vojvodinu sa, više nego ubedljivih, 6:0.

Iako su Subotičanke imale peh jer su u prvom poluvremenu, zbog povrede kolena, ostale bez jedne od najboljih igračica, Marije Ilić, one su tokom celog susreta imale terensku inicijativu i bile su dominantne svih devedeset minuta.

Po dva gola za raspoložene fudbalerke Spartaka protiv Vojvodine postigle su: Marija Radojičić i Nascimento Leandro Marcela, a u listu strelaca upisale su se i: Adriene Mekuko i Tijana Filipović.

U finalu ovog najmasovnijeg domaćeg takmičenja golubice će se sastati sa niškim Mašincem, koji je, priredio veliko iznenađenje, pošto je, u Beogradu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 4:3, eliminisao Crvenu zvezdu, a u regularnom toku taj susret završen je rezultatom 1:1.

U subotu, 20. maja, na Gradskom stadionu, sa početkom u 17 časova, odigraće se meč pretposlednjeg, petog po redu, kola plej-ofa Super lige između fudbalerki Spartaka i zemunske Sloge Radničkoig, a pola sata pre početka tog duela obaviće se svečana ceremonija dodele šampionskog pehara fudbalerkama Spartaka, za osvojenu osmu titulu državnog prvaka.

Tradicionalni, 17. po redu, Festival ulične odbojke, Strit volejbol, organizovaće se u subotu, 20. maja, u centru grada.

Početak je zakazan za 9 sati, a planirano je da mečevi za plasman startuju od 14 časova.

Prethodni članak
Sledeći članak