Zbog velikog broja podnetih molbi za upis kapaciteti „Naše radosti“ biće maksimalno iskorišćeni

Zbog velikog broja podnetih prijava za upis ove godine kapaciteti PU „Naša radost“ biće maksimalno iskorišćeni, poručuju iz uprave.

Iz uprave PU „Naša radost“ objašnjavaju da su se, zbog velikog broja podnetih prijava, odlučili da maksimalno iskoriste sve raspoložive kapacitete, te da privedu kraju projekte započete prethodne godine, kako bi što više dece bilo primljeno u vrtiće.

Zbog većeg broja dece koja će biti upisana postoji mogućnost da grupe budu malo brojnije. Iako će grupe brojati i do 30 dece, a u pojedinim objektima će taj broj biti i premašen iz „Naše radosti“ objašnjavaju da je ovakva situacija uobičajena i u drugim gradovima u zemlji i okruženju, kao i to da treba imati u vidu da je veliki broj dece često odsutan, a naročito oni najmlađi.

Kako bi se kapaciteti „Naše radosti“ proširili u toku je završetak objekta „Trokadero“, a završava se i projekat proširenja obdanišne grupe i obdaništa u Tavankutu. Po završetku ovih projekata biće stečeni uslovi za otvaranje još najmanje tri jaslene grupe, zaključuju iz „Naše radosti“.