Zbog uskršnih praznika većina ustanova sutra i u ponedeljak neće raditi

Zbog uskršnih praznika većina ustanova sutra i u ponedeljak neće raditi ili će rad organizovati u okviru dežurstva.
Veliki petak i Uskrs po Gregorijanskom kalendaru nisu državni praznici, te se rad lokalnih preduzeća i ustanova donosi u skladu sa odlukom Gradskog veća.
Gradsko veće Grada Subotice odredilo je da su dani 30. mart i 2. april (Veliki petak i drugi dan katoličkog Uskrsa), neradni za sve zaposlene u Gradskoj upravi. U obrazloženju odluke stoji: S obzirom na značaj verskog praznika katoličkog Uskrsa i činjenice da je Grad Subotica podneblje koje je vekovima multinacionalno i multikonfesionalno, naseljeno velikim brojem porodica iz mešovitih brakova, određuje se radno vreme kako je navedenoza sve zaposlene u Gradskoj upravi bez obzira na versku pripadnost.
Sutra i u ponedeljak Dom zdravlja će organizovati dežurstvo. Služba za opštu medicinu će dežurati od 07 h do 20 h a u gradu će raditi ambulante – ogr.II (Beogradski put 45), ogr.IV (Karađorđev put 55), ogr.VI (Segedinski put 42) i ambulanta Mali Bajmok, kao i prigradske ambulante Palić i Tavankut.
Zdravstvene stanice Bajmok i Čantavir radiće od 07 h do 20 h, a od 20 h do 07 h ujutru u njima će raditi Služba za hitnu medicinsku pomoć. Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece dežuraće od 07 h do 20 h kada će raditi Odeljenje ginekologije, Odeljenje pedijatrije kao i Razvojno savetovalište. Dečije ambulante Bajmok, Čantavir i Palić neće raditi. Pedijatrijsko dežurstvo u vremenu od 20 h do 24 h biće u Dečijem dispanzeru. Stomatološka služba će raditi od 07 h do 19 h u zgradi Stomatološke poliklinike, kao i u ul. Đure Đakovića. Služba za specijalističko-konsultativnu delatnost će primati pacijente od 07 h do 14.30 h.
Za uskršnje praznike, Apoteka Subotica  će raditi kroz dežurstvo. Apoteka Ogranak 1 ispod Gradske kuće, radiće non-stop. U petak i subotu, 30. i 31. marta, u periodu od 8 do 13 časova dežuraće apoteke Ogranak 18 (Prozivka), Ogranak 13 (Čantavir), Ogranak 14 (Bajmok). Apoteka Ogranak 11 (Tavankut) biće dežurna samo u petak, 30. marta, u periodu od 8 do 13 časova, dok će Apoteka Ogranak 2 (Mlečna pijaca) dežurati u samo u subotu, u periodu od 8 do 13 časova.
Na Veliki petak i Uskrsni ponedeljak po gregorijanskom kalendaru neće raditi blagajna JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U periodu od 30. marta do 9. aprila, za vreme trajanja đačkog raspusta, JP „Subotica-trans“ će saobraćati prema redu vožnje koji važi za radni dan, bez đačkih polazaka.
Međumesna liija Subotica-Bačka Topola-Novi Sad sa polaskom u 06:15 i povratkom u 11:40 iz Novog Sada, neće saobraćati u periodu od 30. marta do 9. aprila.
Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati u petak i subotu, 30. i 31. marta, kao i u ponedeljak 2. aprila, dok će međunarodna linija Feketić-Subotica-Segedin saobraćati za vreme trajanja uskršnjih praznika, po redu vožnje. U petak, 6. aprila, i ponedeljak, 9. aprila, zbog Državnog praznika autobusi JP „Subotica-trans“ će saobraćati po redu vožnje za nedelju.
Od 30. marta do 9. aprila, Upravne kancelarije JKP „Stadion“ i Stonoteniska sala neće raditi. Bazen „Dudova šuma“ biće zatvoren za građane, a za sportiste će biti obezbeđeno dežurstvo, dok će SRC „Prozivka“ raditi svakog dana po redovnom radnom vremenu, osim u subotu, 31. marta, kada će biti otvorena za od 6 do 13 časova. Sportski tereni u Prvomajskoj i Hala sportova radiće redovno tokom praznika.