Zbog krijumčarenja migranata 11 uhapšenih

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, danas je uhapšeno 11 osoba zbog krijumčarenja ljudi, među kojima je nekoliko i iz Subotice. Nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi lišili slobode 11 lica, prenose Večernje novosti. Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, članovi organizovane kriminalne grupe su u prvoj polovini ove godine, organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Republike Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Republike Mađarske ka zemljama Evropske Unije, 18 migranata neutvrđenog državljanstva. Istragom je ustanovljeno da su za krijumčarenje migranata osumnjičeni tražili od 800 do 2.400 evra.

Osumnjičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza „Horgoš“ i graničnog prelaza „Reske“ prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave – pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske, saopštili su iz Tužilaštva.