уторак , 26 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Završetek kampanje ,,Migracije su OK. O ljudima se radi“

Završetek kampanje ,,Migracije su OK. O ljudima se radi“

Povodom završetka kampanje ,,Migracije su OK. O ljudima se radi“ koju je organizovala organizacija Astra uz podršku grupe 484 i ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, u hotelu Galeria prikazani su dokumentarni video radovi koji su stvoreni tokom kampanje sa ciljem širenja pozitivne poruke prema procesu migracija i prevenciji trgovine ljudima.

Cilj četvoromesečnog projekta je bilo podizanje svesti javnosti o važnosti pravilne integracije migranata u naše društvo. Na teritoriji naše zemlje trenutno se nalazi manje od 4.000 migranata,a cilj projekta je bio da osnaži migrante da prijave nasilje i ekploataciju ukoliko su ugroženi i do sada je prijavljeno je šezdeset i pet slučajeva. Interna trgovina ljudima je najzastupljeniji oblik u našoj zemlji zbog čega su ugroženi i građani naše države.

Žrtva nasilja i trgovine ljudima može biti bilo ko istakla je Mirjana Aković, psiholog u organizaciji Astra, koja putem SOS telefona pruža pomoć žrtvama nasilja i trgovine ljudima. Od 2002. godine ova agencija primila je 33.000 poziva i identifikovala 496 žrtava. Pored migranata koji su ugroženi, državljani naše zemlje često postaju žrzve nasilja kada zbog loše materijalne situacije otputuju u strane zemlje bez provere bezbednosti. Najčešće žrtve seksualne eksplotacije su žene dok su žrtve radne ekplotacije uglavnom muškarci, države iz kojih se najčešće obraćaju za pomoć su Nemačka i Slovačka.

U okviru projekta ,,Ja sam izbeglica, ja sam migrant, ja sam čovek“ organizacija ASTRA je sprovela kampanju ,,Migracije se ok. O ljudima se radi.“. Realizaciju projekta finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu, a ova agencija se prevencijom trgovine ljudima bavi od 2000. godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Izložba Larise Ackov pod nazivom “Nemušti jezik”

U Savremenoj galeriji u petak sa početkom od 12 časova biće otvorena izložba Larise Ackov …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *