Završene Palićke vinske svečanosti

Četrnaeste po redu Palićke vinske svečanosti održane su od 23. do 27. maja. Posetioci manifestacije i ove godine uživali su u bogatom višednevnom programu.

U čast Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinograda već tradicionalno je održana smotra vina na Velikoj terasi na Paliću. Posetioci manifestacije su imali priliku da probaju razne vrste vina, dok je stručni žiri iz redova vitezova vina „Arena Zabatkiensis izabrao najbolje. Ove godine predata su 104 uzorka na ocenjivanje. Janek Đerđ iz vinarije Janek iz Gornjeg Brega osvojio je zlatni pehar za najbolji roze.

Na Velikoj terasi održana je izložba slika i fotografija, koncerti, sportska nadmetanja. Program je obogaćen i izložbom meda i rukotvorina,a za najmlađe su organizovane radionice i predstave.Na sam dan MZ Palić, u petak održana je dvojezična sveta misa u crkvi Svetog Urbana, a posle toga je otvarena izložbe slika Cro-art Palić na Velikoj terasi. Nakon toga je održana svečana sednica skupštine MZ Palić. Festival mađarske narodne muzike „Folk music fest“ trajao je dva dana.

Gastronomsku ponudu „Palićkih vinskih svečanosti“ obogatila je Konoba „Kujundžić“, organizujući tradicionalni „Zlatni kotlić“. Na ovo takmičenje prijavilo se 50 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Mađarske.