субота , 8 маја 2021
Naslovna / Društvo / Završena prolećna akcija „Posadi svoj hlad“

Završena prolećna akcija „Posadi svoj hlad“

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, čiji je pokretač „Zeleni razvojni centar“, u parku na Prozivci članovi uduženja u okviru Mreže organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom posadili su 50 sadnica belog jasena.

Nakon što je prošle nedelje građanima podeljeno 150 sadnica belog jasena, sadnjom u blizini parka za pse na Prozivci završena je prolećna akcija „Posadi svoj hlad“, koju su u Subotici sproveli članovi Mreže organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom. Ukoliko društveno-odgovorna preduzeća sa teritorije grada podrže akciju, i obezbede sadnice, ona će biti ponovljena i na jesen.

Ova ekološka akcija usmerena je ka borbi protiv klimatskih promena, a ima i zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Akcija je imala za cilj i inkluziju osoba sa invaliditetom. Projekat je podržala i lokalna samouprava, koja je obezbedila prostor za sadnju.

Mreža organizacija okuplja 14 organizacija, koje na teritoriji grada na različite načine pružaju pomoć osobama sa invaliditetom.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nedelja Crvenog krsta od 8-15.maja

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica pomaže zajednici i sugrađanima u borbi protiv pandemije shodno potrebama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *