Završena je jesenja akcija odvoženja kabastog otpada

Jesenja akcija odvoženja kabastog otpada iz domaćinstava završena je u petak. Prema izveštaju JKP „Čistoća i zelenilo“, za dva i po meseca, koliko je trajala akcija, iz domaćinstava je odvezeno čak 907 tona otpada.

U okviru jesenje akcije, veliki broj građana iz svih gradskih i prigradskih mesnih zajednica iskoristilo je priliku da se reši viška nepotrebnih svari iz podruma, tavana i dvorišta. Akcija je počela 24. septembra a završena je 10. decembra, a za to vreme prikupljen je i odvezen otpad zapremine 3240m3.

Cilj akcije, koja se organizuje dva puta godišnje, je sprečavanje stvaranja divljih deponija u gradu, te zaštita životne sredine. Iako je akcija namenja prikupljanju kabastog otpada, stanovnici pojedinih prigradskih mesnih zajednica i dalje koriste akciju kako bi izbacili komunalni otpad i kućno smeće.

Kontejneri su u mesnim zejednicama stajali dan ili dva, nakon čega su odvoženi sa lokacija. Nakon toga, ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ izlazile su na teren kako bi ga očistile i dodatno uredile.