Završena izgradnja biciklističke staze

U okviru projekta “Opti-bike 2” završena je izgradnja biciklističke staze između naselja Bački Vinogradi i Hajdukovo u dužini od 1,5 kilometara, kao i 493 metra u susednom gradu Tompi. Na završnoj konferenciji ovog projekta, obe strane istakle su da će izgradnjom pomenutih deonica u mnogome biti olakšan i ubrzan saobraćaj vozila, kao i sam biciklistički saobraćaj.

Lokalna samouprava u saradnji sa lokalnom samoupravom Tompe realizovala je projekat opti-bike 2, kao nastavak ranije uspešno okončanog projekta opti-bike 1, u okviru kog je izgrađeno 7,9 km biciklističkih staza na Kelebiji i u Bačkim Vinogradima. Cilj projekta jeste optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni, kao i doprinos očuvanju životne sredine.

U drugom delu projekta, u Subotici je izgrađeno 1.500 metara između Bačkih Vinograda i Hajdukova, dok je u susednoj Tompi završena izgrađnja biciklističke staze u dužini od 493 metara.

Kako ističe gradonačelnik Tompe, Laslo Veh, iako gotovo 500 metara staze zvuči malo, uzimajući u obzir da se nalazi na izuzetno prometnoj deonici puta, doprineće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Ovaj projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Ukupna vrednost projekta iznosi 566.000 evra, od čega doprinos EU izsnosi 387.775 evra.