Završen prvi upisni krug u srednje škole

Prvi upisni krug u srednje škole zavšen je danas, a učenici koji nisu raspoređeni u ovom upisnom krugu, srednju školu upisivaće u ponedeljak kada će biti organizovan drugi upisni krug.

Andrea Horvat je zajedno sa svojom majkom, danas došla da se upiše u Politehničku školu. Andrea je izabrala smer arhitektonski tehničar koji je i uspela da upiše sa željom da nastavi obrazovanje na Građevinskom fakultetu.

Ove godine je po prvi put za male maturante organizovan online upis u srednje škole putem eUprave, bez podnošenja ijednog dokumenta. Međutim, roditeljima i deci je ostavljena i mogućnost da upis obave u školi. Po rečima direktora Politehničke škole, Ise Planića, većina njihovih budućih đaka ipak se odlučila da upis obavi lično u prostorijama škole. Ono što je obeležilo ovogodišnji upis u srednje škole, pored činjenice da je prvi put organizovan online, su i specifični uslovi uz korišćenje zaštitinih maski, dezobarijera i držanje fizičke distance.

Najveće interesovanje u Politehničkoj školi u protekle 3 godine je za smer digitalna grafika i Internet oblikovanje. U ovoj obrazovnoj ustanovi kažu da su u prvom upisnom krugu popunjeni obrazovni profili na 4. stepenu na srpskom nastavnom jeziku, dok je mesta ostalo na ostalim obrazovnim profilima na mađarksom i hrvatskom nastavnom jeziku. Kako ističu, odeljenja će biti formirana budući da je prijavljen dovoljan broj đaka da se to ostvari.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime