Završen projekat „Volontiranje ponovo učitano“

U Mađarskom kulturnom centru „Nepker“ juče je održana radionica za subotičke srednjoškolce kojom je okončan jednogodišnji projekat ove ustanove kulture „Volontiranje ponovo učitano“ čiji je cilj bio redefinisanje volontiranja.

Učenici subotičkih srednjih škola imali su priliku juče da učestvuju u radu radionice na kojoj su mogli nešto više da saznaju o volontiranju: o tome kako se postaje volonter, kao i šta su zadaci volontera. Đacima je radionica bila zanimljiva, a najviše im se dopala prilika da upoznaju nove drugare i saznaju nešto više o sebi.

Projekat „Volontiranje ponovo učitano“ je realizovao MKC „Nepker“ u saradnji sa Katoličkom omladinskom fondaciojom iz Segedina i Fondacijom „Integracija“ iz Temišvara. Ciljna grupa projekta bili su mladi od 15 do 25 godina iz Subotice, Segedina i Temišvara za koje je organizovana trodnevna obuka o volontiranju u Mađarskoj. Polaznici ove obuke su volontirali na 21. Internetno festivalu prošle godine u Subotici i na Mađarskim danima u Temišvaru u septembru prošle godine.

„Volontiranje ponovo učitano“ je Erazmus + projekat koji je realizovan u periodu od 1. aprila 2022. do 31. marta 2023. godine. U sklopu projekta su izdate i 2 publikacije o volontiranju.