Završen projekat „Laboratorija za društvene i kulturne inovacije“

Učenici Ekonomske srednje škole prezentovali su u bioskopu „Eurocinema“ danas 4 različite kampanje koje su osmislili u prethodnom periodu u okviru Erazmus plus projekta „Laboratorija za društvene i kulturne inovacije“.

Učenici 3. razreda Ekonomske srednje škole koji pohađaju smer turističko- hotelijerski tehničar osmislili su 4 razlićite kampanje koje se tiču muzeja velikana u Subotici, rešenja pasa lutalica u našem gradu, očuvanja mesta za izlazak mladih i poboljšanja sportske infrastrukture. Danas su đaci imali priliku da prezentuju ove kampanje u okviru završnice projekta Laboratorija za društvene i kulturne inovacije.

Erazmus plus projekat „Laboratorija za društvene i kulturne inovacije“ sprovode Otvoreni univerzitet Subotica, Stimuli za društvene promene iz Grčke, Univerzitet Erlangen iz Nemačke, Udruženje za kulturu „Počnimo“ iz Španije i Društveno preduzeće kooperativa iz Grčke. Partneri na projektu su odredili 4 ključne veštine koje nedostaju srednjoškolcima koje su pokušali da razviju kroz ovaj projekat. Pilot projekat je u našoj zemlji sproveden u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ tokom dva meseca kada su učenici radili na 4 različite kampanje koje su smatrali da su važne za naš grad.

Period realizacije projekta je od marta 2021. do 31.maja 2023. godine.