Završen posao na prespajanju gasovoda

Uprkos tome što je bilo najavljeno da će zbog radova na prespajanju novog gasovoda sa postojećim u okviru izgradnje brze pruge Beograd- Budimpešta, doći do prekida u isporuci prirodnog gasa, zahvaljujući određenim tehničkim rešenjima do prekida u isporuci gasa na teritoriji grada ipak nije došlo, osim na Paliću i u Velikom Radanovcu gde se u narednim satima očekuje ponovno uspostavljanje snabdevanja gasom.

Posao na prespajanju gasovoda na 6 lokacija u gradu je završen. Zbog ovih radova deo potrošača zemnog gasa u mesnim zajednicama Palić i Veliki Radanovac ostao je bez gasa, ali je posao završen pre naznačenog roka, ističe zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern. Posao na prespajanju gasovoda je urađen u okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd- Budimpešta, deonica Novi Sad- Subotica- mađarska državna granica. U cilju ubrzanja radova na izgradnji pruge radovi su ubrzani i izvedeni u zimskom periodu, odnosno danas, objašnjava Kern.

Zahvaljujući tehničkom rešenju zaposlenih u “Suboticagasu” u većem delu grada nije došlo do prekida u isporuci zemnog gasa, osim u Velikom Radanovcu i na Paliću gde ovo preduzeće gasom snabdeva oko 2500 potrošača. Za njih će snabdevanje gasom ponovo biti uspostavljeno u narendim satima kada ispitivanje prespojenog gasovoda bude gotovo i kada svi bezbednosni uslovi budu ispunjeni.

Radove na ubrzanju izgradnje pruge naložilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Subotica zbog čega je došlo do prespajanja gasovoda na 6 lokacija u toku grejne sezone.