Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „GSM“ i „Hakatonci trče počasni krug“

Proteklog vikenda u Biznis centru “Galerija” održano je 7. po redu studentsko takmičenje za progamere i ekonomiste “BizKod” u organizaciji Inspira grupe. U Biz delu takmičenja najuspešnija je bila ekipa „GSM”, dok je u Kod delu takmičenja pobedu odnela ekipa „Hakatonci trče počasni krug”.


U “BizKod” takmičenju ove godine učestvovalo je 17 timova, odnosno 68 studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija. Timovi su imali 24 sata da reše programski ili poslovni problem i prezentuju ih stručnom žiriju.

Po odluci žirija pobednik KOD dela takmičenja bila je ekipa „Hakatonci trče počasni krug”, koju su činili Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka Prćić i Luka Bašić sa VTŠ-a.

Član žirija u programerskom delu takmičenja prof. dr Zlatko Čović rekao je da je zadovoljan ovogodišnjim projektima, te da su iz godine u godinu zadaci sve ozbiljniji, a rešenja takmičara sve kreativnija.

Pobednik BIZ dela takmičenja bila je ekipa „GSM” čije su članice Jelena Maćoš, Dunja Brunet, Jovana Vasin i Milica Lakić sa Ekonomskog fakulteta. One su su pokazale najbolji plan razrade biznis modela i naplate.

“BizKod” je nastao pre sedam godina na inicijativu Infostuda, odnosno sadašnje Inspira grupe.

Takmičenje u formi hakatona bilo je namenjeno studentima druge, treće i četvrte godine, kao i master studija sa ove dve visokoškolske ustanove u Subotici.