Zavičajno udruženje „Hercegovina“ obeležilo deceniju postojanja

U organizaciji Zavičajnog udruženja “Hercegovina” u subotu je u Tehničkoj školi održano tradicionalno 10. po redu Hercegovačko veče, kojim je obeležena i decenija postojanja ovog udruženja.

Jubilarno 10. po redu Hercegovačko veče okupilo je blizu 800 Hercegovaca i njihovih prijatelja koji su uživali uz zvuke gusala, tradicionalnu muziku i specijalitete iz Hercegovine. Među brojnim gostima bili su i predstavnici opština Bileća, Berkovići, Gacko, Ljubinje i grada Trebinja.

U okviru programa prisutnima su se obratili književnik i pesnik Pero Zubac i glumac Aleksandar Dunić. Predsednik Zavičajnog udruženja „Hercegovina” Dragoslav Andrić, uručio je zahvalnice isknutom stručnjaku, ginekologu dr Luki Anđeliću, stomatologu i majci desetoro dece Milijani Adamović, guslaru Ljubomiru Pavloviću, rukovodiocu Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja“, Nebojši Ratkoviću i osnivaču ZU „Hercegovina” Borivoju Vukajloviću.

Među gostima bio je i proslavljeni košarkaš, Predrag Danilović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je podsetio na reči istaknutih Hercegovaca i obećao da će moći uvek da računaju na podršku lokalne samouprave.
Nakon svečanog dela programa, priređen je zabavni program, u okviru kog je nastupio pevač Aco Pejović.