понедељак , 8 марта 2021
Naslovna / Društvo / Zavičajna zajednica organizuje dramsku sekciju za decu

Zavičajna zajednica organizuje dramsku sekciju za decu

Zavičajna zajednica “Republika Srpska” organizovaće u svojim prostorijama dramsku sekciju namenjenu osnovcima i srednjoškolcima. Dramsku sekciju vodiće glumac Nebojša Čolić, a prijem članova biće organizovan u subotu, 30. januara, sa početkom od 11 časova za mlađu grupu, a od 13 časova za stariju grupu dece.

Audicija za članove dramske sekcije biće organizovana u subotu, 30. januara. Cilj dramske sekcije jeste upoznavanje dece sa dramskom umetnošću, te edukacija o samoj glumi. Ideja jeste da se kroz vežbu i zabavu do leta napravi i predstava, rekao je Nebojša Čolić, glumac.

Zavičajna zajednica “Republika Srpska” osnovana je 2014. godine, a godinama unazad organizuje niz kulturnih i sportskih aktivnosti. Tokom prošle godine uspeli su da obezbede nove prostorije gde imaju i učionice za nastavu gde planiraju da u toku ove godine obezbede mališanima iz Subotice besplatne časove engleskog i srpskog jezika, kao i matematike, rekao je Milorad Ćopić, predsednik Zavičajne zajednice “Republika Srpska”.

Kako su naveli, za audiciju je potrebno da deca pripreme recitaciju pesme, kao i monolog iz jednog dramskog dela po izboru, ne duži od tri minuta. Takođe, istakli su da ne postoje pretenzije dramske sekcije da preraste u bilo koju vrstu škole, već da je isključivo druženje koje će deci doneti priču o pozorištu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem telefona 024/538-305 ili 069/56-63-461 ili odlaskom na adresu Frankopana i Zrnjinskog 27.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *