Zatvaranje Koncertne sezone

Koncertom violončelistkinje Milene Radović u nedelju će svečano biti zatvorena Koncertna sezona grada Subotice u organizaciji Udruženja “Electe”.

U nedelju od 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće mlada violončelistkinja na doktorskim studijama Milena Radović održaće solistički koncert kojim će svečano biti završena ovogodišnja koncertna sezona Grada u organizaciji Udruženja “Electe”. Ulaz na koncert je besplatan, a na repertoaru će se naći dela francuskih kompozitora.

Ovo je osma koncertna sezona Grada u organizaciji “Electe” tokom koje je subotička publika imala priliku da besplatno uživa u 13 koncerata klasične muzike.Od početka godine publika je imala priliku da sluša više koncerata klasične muzike tokom 2. dela Internacionalnog “Piano festa”, zatim je usledio “Femus”, a potom Festival klasične gitare “Eurostrings”. Nakon više decenija imali smo priliku da u Velikoj većnici slušamo i čembalo, a u oktobru i novembru usledili su koncerti Ansambla za kamernu muziku i koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra.

Nova koncertna sezona počinje u februaru naredne godine Festivalom “Femus” od 21-23. februara. Na današnjoj konferenciji za novinare iz Udruženja “Electe” istakli su da veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi i Ministarstvu kulture koji su pokrovitelji svih koncerata u njihovoj organizaciji, kao i jednom broju društveno odgovornih firmi bez čije podrške ne bi uspeli da organizuju koncertnu sezonu u ovom kapacitetu i obimu kao što je sad.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime