Zatvara se Kovid 3 jedinica u Opštoj bolnici

Kovid 3 jedinica u Opštoj bolnici Subotica zatvara se sutra, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove. Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 110 pacijenata, a 13 je u jedinici intenzivnog lečenja.

Podatak o broju hospitalizovanih u subotičkoj bolnici pokazuje da u poslednjih nedelju dana ima više otpusta nego prijema, a kako je navela dr Gordana Krtinić, epidemiolog u Opštoj bolnici Subotica, zbog manjeg broja pregleda i prijema, sutra će se zatvoriti Kovid 3 jedinica, koja je poslednja otvorena. Kako je objasnila, svi pacijenti koji su se nalazili u ovom delu, biće raspoređeni u ostale kovid jedinice.

Broj pregleda manji je i u Kovid ambulanti u Harambašićevoj. Tokom jučerašnjeg dana pregledano je oko 250 pacijenata, a pozitivnih je bilo 49, što je poboljšanje u odnosu na prošli ponedeljak, rekla je dr Elizabeta Vrana, koordinatorka Kovid ambulante Doma zdravlja.

Lekari apeluju na sve građane da se pored imunizacije, pridržavaju svih propisanih mera, i u narednom periodu izbegavaju velika praznična okupljanja i slavlja, kako se broj obolelih ne bi ponovo povećao.