Četvoro programera zaposleno putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, posetio je kompaniju iz Subotice ,,ErdSoft”, kojoj su dedeljene subvencije za zapošljavanje u iznosu od preko milion dinara.

Kompanija “ErdSoft” osnovana je 2011. godine, a pored razvoja web stranica i rešenja za e-trgovinu, pružaju usluge kao što su poslovno savetovanje, SEO optimizacija, marketing i ostale digitalne usluge. Na ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, komapnija “ErdSoft” dobila je subvencije od preko milion dinara za zapošljavanje novog kadra. Kako vlasnik preduzeća, Daniel Erdudac, objašnjava, trenutno imaju 21 zaposlenog, od koji je četvoro radnika svoje mesto našlo zahvaljujući dobijenoj subevenciji.

Kako je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević istakao, uslovi poslovanja u kompaniji “ErdSoft” primer su dobre prakse za podsticaj mladih da ostanu u gradu i tu grade svoju karijeru, što i jeste cilj konkursa.

Po ovom konkursu u tekućoj godini zaposlenje je našlo preko 200 ljudi, a Sekretarijat je za tu namenu izdvojio preko 42 miliona dinara.