Zapažen nastup plivača „Spartaka“ na Prvenstvu Srbije u malim bazenima

Iako su nastupili u oslabljenom sastavu, bez Jovane Đurić i Andreja Barne, koji se nalaze na školovanju u Sjedinjenim Američkim Državama, takmičari Plivačkog kluba „Spartak“ ostvarili su zapažen nastup na Prvenstvu Srbije u malim bazenima, koje je održano u Zrenjaninu.

U izuzetno jakoj konkurenciji 50 klubova, Subotičani su osvojili preko 30 medalja, a za plivače „Spartaka“ bilo je to poslednje veće domaće takmičenje u ovoj godini, na kojem su u ekipnom plasmanu zauzeli sedmo mesto.

Rezultatski najuspešniji plivač „Spartaka“ i standardni reprezentativac Srbije Andrej Barna, seriju dosadašnjih zapaženih rezultata krunisao je i nedavnim trijumfom u trci na 100 metara slobodno na Prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, koje je organizovano u Grinzboru.

Na istom tom nadmetanju Barna je stigao na cilj treći u trci na 50 metara slobodno, pa je tako, na najlepši način, zaokružio jednu izuuzetno uspešnu sezonu, u kojoj je bio i među učesnicima Olimpijskih igara u Tokiju.

Već narednog vikenda takmičari Plivačkog kluba „Spartak“ imaju šansu za novo dokazivanje, pošto ih, u Bečeju, očekuje Državno prvenstvo za pionire u malom bazenu, a, za dve nedelje, članovi starijeg dela ekipe, idu u Mađarsku, gde će u velikom bazenu pokušati da isplivaju norme za prestižna međunarodna takmičenja, koja će se organizovati naredne godine.