Zamenjen deo ograde oko Zoo vrta na Paliću

Prva faza radova na zameni kompletne ograde oko Zoo vrta na Paliću je završena. Zamenjeno je 450 metara ograde u Krfskoj ulici, a vrednost ovih koje je finansirao Grad Subotica je 4,5 miliona dinara .

Prva faza radova na zameni ograde oko cele parcele Zoo vrta počela je u decembru. Zamenjeno je ukupno 450 metara stare ograde u Krfskoj ulici gde su bile dve niske, stare ograde obrasle u rastinje. Nova ograda ima metalnu konstrukciju visoku 2,5 metra, a grad Subotica je za izgradnju i elektrifikaciju ovog dela ograde izdvojio 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

U planu je da u narednom periodu bude zamenjena kompletna ograda oko cele parcele Zoo vrta u dužini od 2100 metara. Prema trenutnim proračunima stručnjaka za ovaj posao potrebno je između 25 i 30 miliona dinara sa PDV-om. Kako ističu iz Zoo vrta, posebno su zahtevni i komplikovani delovi ograde koji premošćavaju močvarni deo.

Zamena zaštitne ograde oko Zoo vrta na Paliću nalazi se u planovima ove ustanove od 2011. godine kada je i stupio na snagu Pravilnik kojim se uređuju uslovi za licenciranje Zoo vrtova u našoj zemlji.