Zahvaljujući Vladi Japana Dispanzer za žene i decu dobio novi krov

Prva sekretarka Ambasade Japana Acuko Šiotani obišla je zgradu Dispanzera za žene i decu na kojoj je, zahvaljujući sredstvima Vlade Japana, zamenjen stari krov. Sekretarku ambasade Japana dočekali su državni sekretar Ferenc Vicko, gradonačelnik Bogdan Laban i direktorka Doma zdravlja Ivanka Beoković.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban podsetio je da je ugovor o donaciji potpisan pre nešto više od godinu dana, te dodao da je ova donacija od izuzetnog značaja za Suboticu i Dom zdravlja, jer je zahvaljujući njoj zamenjen stari, dotrajali krov na objektu Službe za zaštitu dece i žena.

Da je zamena krova bila neophodna potvrdila je i direktorka DZ Ivanka Beoković. Ona je istakla da je zgrada Dispanzera za žene i decu izgrađena 1960. godine, i dodala da veliki broj pacijenata gravitira ka ovoj zdravstvenoj ustanovi, te da su zahvaljujući donaciji Vlade Japana u ovom objektu stvoreni bolji uslovi za pružanje medicinskih usluga.

Prva sekretarka Ambasade Japana Acuko Šiotani poručila je da se nada da će od sada Dom zdravlja biti u mogućnosti da pruži medicinske usluge građanima u mnogo sigurnijem okruženju.

Državni sekretar Ferenc Vicko podsetio je da ovo nije prvi projekat koji Vlada Japana sprovodi sa R. Srbijom i dodao da je bilo oko stotinu sličnih projekata. Vicko je istakao da se nada da će se saradnja dve vlade nastaviti i to na obostrano zadovoljstvo, a pre svega u korist građana.