Za vikend počinje nova kasačka sezona

Po staroj, dobro uhodanoj, tradiciji, svake godine, uoči početka nove kasačke sezone, održava se Godišnja skupština Udruženja za kasački sport Srbije i Srpskog kasačkog saveza.

Kao i prošle godine, domaćin tom skupu bili su Subotica i Konjički klub „Bačka“, kao jedan od najuspešnijih konjičkih klubova u zemlji.

Na toj Skupštini protekla godina ocenjena je kao izuzetno uspešna, a ohrabruje činjenica da će se u predstojećoj sezoni organizovati veći broj kasačkih dana nego ranije, a u planu je i povećavanje minimalne nagrade za jednu trkačku partiju.

Po postignutim rezultatima u 2018. godini, Konjički klub „Bačka“, u konkurenciji šesnaest klubova, zauzeo je visoko drugo mesto u Srbiji, iza prvoplasiranog „Vranca“ iz Srbobrana, a ispred trećeplasirane beogradske „Careve ćuprije“.

To je rezultat koji godi, ali i obavezuje sve vredne članove i predstavnike Konjičkog kluba „Bačka“, koji spremno dočekuju novu takmičarsku sezonu, čiji start je zakazan za nedelju, 14. april, kada će se, na Gradskom hipodromu, organizovati trka pod nazivom „Otvaranje sezone“.