субота , 25 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Za vikend održani „Berbanski dani“

Za vikend održani „Berbanski dani“

Za dane vikenda su na Paliću održani 31. po redu “Berbanski dani” koji su okupili veliki broj izlagača voća, povrća, vina i rakije, starih zanata, kao i brojne posetioce.

Devetnaesti put je red vitezova vina “Arena Zabatkiensis” deo manifestacije koja slavi završetak berbe grožđa i drugog voća. Za pudara godine, odabran je Nikola Skenderović iz Ljutova, dok je za kraljicu berbe proglašena Adrijana Brkljač.

Po rečima predsednika vinskog viteškog reda “Arena Zabatkiensis”, Dragutina Miljkovića, ove godine izbor najboljih nije bio težak.

“Berbanske dane” je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor koji je između ostalog istakao da je naše vinarstvo iz godine u godinu sve bolje kao i da je naše vinogorje iz godine u godinu bogatije i kvalitetnije sa širokom i kvalitetnom ponudom koja pobuđuje interesovanje i priznanje svih gostiju koji žele da probaju nešto autohtono,

“Berbanske dane” pratio je bogat umetničko-zabavni program za sve uzraste i ukuse, a svo izloženo voće i povrće na Velikoj terasi nakon manifestacije je donirao Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *