уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Društvo / Za vikend održani 29. Berbanski dani

Za vikend održani 29. Berbanski dani

Proteklog vikenda, na Palić, održani su 29. po redu Berbanski dani.

Tradicionalna manifestacija koja se održava u čast završetka berbe voća i povrća i ove godine okupila je veliki broj izlagača, ali i posetilaca. Iz preduzeća „Park Palić“ poručuju da tradicija duga gotovo tri decenije svedoči o kvalitetu ove manifestacije, ali i o njenom značaju za Suboticu i Palić.

Vitezovi vina „Arena Zabatkiensis“, kao što tradicja nalaže, proglasili su pudara godine, a to je vinogradar iz Tavankuta, Petar Dulić, koji je izveštaj o ovogodišnjoj berbi predao članu GV Srđanu Samardžiću. Takođe, u skladu sa tradicijom proglašena je i kraljica berbe, a ove godine tu titulu ponela je šesnaestogodišnja Viktorija Crnković.

U sklopu ovogodišnjih Berbanskih dana otvoreni su i 4. Dani karikature. Tema ovogodišnjeg konkursa, u okviru kog je pristiglo oko 150 radova, bila je „Vitezovi vina“. Za najbolju karikaturu žiri je odabrao rad „Srce“, Gorana Ćeličanina iz Varvarina, druga nagrada pripala je karikaturisti Jugoslavu Vlahoviću, a treća nagrada dodeljena je Lazi Srdanovižu-Dikanu.

Rotari klub Subotica i ove godine je, u sklopu Berbanskih dana, organizovao tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom „Plodovi humanosti“, u okviru koje su članovi kluba pripremali roštilj i prodavali posetiocima. Sav prihod od prodatog roštilja biće prosleđen u humanitarne svrhe.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U Mini Jugoslaviji podeljeno je 70 obroka solidarnosti za socijalno ugrožene građane

Aktivisti udruženja “Krov nad glavom” spremali su ovog vikend obrok solidarnosti za socijalno ugrožene građane. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *