Za škole, domove za učenike i predškolske ustanove u Vojvodini novih 150,4 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti od 150,4 milina dinara za investicije u oblast obrazovanja u 2018. godini.
Sredstva su dobile 53 ustanove – osnovne i srednje škole, predškolske ustanove i domovi učenika, za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata.
Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.
„Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu“, kazao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.
Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio da su prošle godine iz pokrajinskog budzeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.
„Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija“, kazao je Mirović i dodao da će jedan deo poslova raditi Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije sa kojom je Pokrajinska vlada uspostavila punu koordinaciju, dok će deo poslova raditi lokalne samouprave.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime