Za škole, domove za učenike i predškolske ustanove u Vojvodini novih 150,4 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti od 150,4 milina dinara za investicije u oblast obrazovanja u 2018. godini.
Sredstva su dobile 53 ustanove – osnovne i srednje škole, predškolske ustanove i domovi učenika, za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata.
Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.
„Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu“, kazao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.
Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio da su prošle godine iz pokrajinskog budzeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.
„Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija“, kazao je Mirović i dodao da će jedan deo poslova raditi Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije sa kojom je Pokrajinska vlada uspostavila punu koordinaciju, dok će deo poslova raditi lokalne samouprave.