Za rekonstrukciju kuhinje PU „Naša radost“ 28 miliona dinara

U okviru mera za podizanje nataliteta Vlade Srbije Subotica je dobila sredstva u iznosu od 30 miliona dinara. Ministarka Slavica Đukić Dejanović obišla je PU „Naša radost“, koja je dobila sredstva na konkursu za rekostrukciju centralne kuhinje, u kojoj se pripremaju obroci za 55 vrtića.

U centralnoj kuhinji PU „Naša radost“ svakodnevno se priprema 12 hiljada obroka za 4000 dece, iako je pre tri decenije projektovana za 450 mališana. Rekonstrukcija će omogućiti i specijalnu pripremu obroka za mališane koji su alergični ili zbog zdravstvenih tegoba moraju da se pridržavaju posebnog režima ishrane.

Opredeljena sredstva biće dovoljna za završetak prve faze rekonstrukcije, koja podrazumeva sređivanje samog objekta. Sada sledi postupak javne nabavke, a obaveza lokalne samouprave je da opravda sredstva do 15. decembra.

Pored rekonstrukcije centralne kuhinje u PU „Naša radost“, Subotici su na konkursu raspisanom krajem maja, dodeljena sredstva i za izgradnju dečjeg igrališta, kao i za obnovu pozorišta u kojem se izvode predstave na srpskom i mađarskom jeziku. Za projekte 61 lokalne samouprave Vlada Srbije opredelila je sredstva u ukupnom iznosu od 500 miliona dinara.

(