Za Dan grada nastupa Zorica Brunclik

Dan grada Subotice obeležava se 1. septembra uz tradicionalno podizanje zastave i svečanu sednicu Skupštine grada, a građane očekuje i bogat program. Uz mnogobrojne događaje koje organizuju ustanove kulture, Subotičani će moći da uživaju u koncertima Zorice Brunclik, budimpeštanskog orkestra “100 violina” i Subotičkog simfonijskog orkestra.

Kao uvertira za proslavu Dana grada, u nedelju, 28. avgusta, održaće se 5. Subotički polumaraton, koji će okupiti 1.400 učesnika. U četvrtak, 1. septembra, od 21 čas, na velikoj bini nastupiće Zorica Brunclik, a u petak na istom mestu nastupiće budimpeštanski orkestar “100 violina”, najavila je Jasmina Stevanović, član Radne grupe za organizaciju proslave Dana grada. Tradicija ni ove godine neće izostati, te će gradonačelnik i predsednik Skupštine grada 2. septembra obići porodilište u Opštoj bolnici i darovati roditelje bebа rođenih na Dan gradа.

Subotički simfonijski orkestar nastupiće na velikoj bini 3. septembra od 21 čas, a kako je najavio direktor Narodnog pozorišta Subotice, Miloš Nikolić i ovoga puta publiku očekuje zanimljiv program.

Proslavu Dana grada dodatno će obogatiti vašar gastronomije i starih zanata, koji će biti postavljen od 31. avgusta do 4. septembra u centru grada. Iz Turističke organiozacije Subotice najavili su i dve pešačke ture gradom.