24-ti rodjendan naše medijske kuće

 

Na današnji dan, pre tačno 24 godine, na Dan zaštite životne sredine YU ECO radio počeo je sa emitovanjem programa. Prva ekološka poruka začula se 5. juna davne 1993. godine u pet do dvanaest i ozvaničila početak rada radija. Redakcija je svoj rad otpočela sa iznajmljenom opremom u skučenom prostoru, emitujući 16 sati programa dnevno, danas se redakcija YU ECO radija nalazi u modernoj prostoriji, opremljenoj najsavremenijom tehnikom, a program se emituje 24 sata.

Sanja Marijanac i Zvonimir Ivanković su verni slušaoci YU ECO radija pune 24 godine. Početke rada radija pamte po čuvenoj emisiji „Čarolije“ koju je vodio vlasnik i direktor gospodin Jožef Pinter. Oni tvrde da YU ECO radio sve ove godine nije gubio na kvalitetu, već da se zaposleni trude da, osluškujući želje slušalaca, program konstantno unapređuju.

Među prvim novinarima koji su radili na YU ECO radiju je i Kornelija Radaković, sportski novinar sa višedecenijskim iskustvom. Ona početak rada YU ECO radija opisuje kao pravi „BUM“, ističući da je celokupan rad jedne medijske kuće posvećen ekologiji bio prava inovacija. Kornelija je bila incijator pokretanja sportske redakcije u okviru radija.

Direktor i vlasnik YU ECO radija i televizije gosodin Pinter, praveći retrospektivu kroz 24 godine postojanja radija, napominje da se ključ uspeha i velike slušanosti krije upravo u osluškivanju potreba slušalaca. On tvrdi i da je velika čast sve ove godine raditi u službi građana i ekologije, te da je on napravio najbolji mogući spoj, još pre 24 godine jer je, kroz vizionarske ideje, propagirao ono čemu moderan čovek danas najviše teži, a to je povratak prirodi.

Dvadeset i četiri godine uspešnog rada veoma su obavezujuće i pozivaju na odgovornost svie zaposlene da kvalitet i standard , koji su stečeni kroz više decenija rada, konstantno unapređuju. Podsećamo sve građane da na frekvenciji od 100.6 Mh mogu da uživaju u zvucima kvalitetne muzike, ali i da se informišu o najnovijim događanjima.