XVII MEMORIJALNI TURNIR „MIODRAG ŠIŠIĆ ŠILE“

Prethodnog vikenda, u organizaciji HK crvena Zvezda, u Ledenoj hali Pionir u Beogradu je održan u naslovu navedeni turnir koji je okupio ukupno 28 ekipa (oko 350 dece) u dve uzrasne kategorije (U8 i U10) iz Bugarske, Mađarske, BIH, Hrvatske i Srbije, a na kojem je svoje učešće uzeo i subotički HK Spartak u obe uzrasne kategorije, kao i team Girls Serbia, takođe u obe kategorije, a koji su činile zajedno devojčice iz Novog Sada, Beograda i Subotice.

U saradnji sa klubom domaćinom i sa HK Partizan, subotička deca su otišla dan ranije u Beograd i trenirali na ledu puna 2 sata zajedno sa svojim vršnjacima iz pomenutih klubova, kako bi koliko toliko osetili led u nogama i što spremniji dočekali takmičarski deo koji ih je očekivao za dane vikenda.

U selekciji U10 je učestvovalo ukupno 15 ekipa koje su bile podeljene u tri grupe po 5 ekipa, igralo se svako sa svakim, a prve dve ekipe su obezbedile prolaz u grupu za plasman od 1 do 6 mesta, a ostali su igrali za plasman od 7 do 15 mesta. HK Spartak je sa 2 pobede, 1 nerešen i 1 poraz zauzeo 2 mesto u svojoj grupi i prošao dalje, isto kao i Girls Serbia, ali sa skorom od 3 pobede i 1 poraz. Samim tim je ostvaren i primarni cilj koji je postavljen pre turnira, da bi narednog dana U10 Spartak odigrao fantastične 4 utakmice i sa skorom od dodatne 3 pobede (NS Stars 2:1, Medvešćak 1:0 i Girls Serbia 3:0) i nerešenog ishoda sa domaćinom Crvenom Zvezdom (0:0) čime su obezbedili plasman među prva 3 mesta na turniru (iako nije postojalo zvanično proglašenje na kraju turnira), dok je ekipa Girls Serbia drugog dana zabeležila 3 poraza (Partizan 0:2, Medvešćak 0:1 i Spartak 0:3) te nerešeno sa NS Stars-om (1:1), što je na kraju bilo dovoljno za šesto mesto od ukupno 15 ekipa.

Selekcija U8 je okupila 13 ekipa koje su bile podeljene u 2 grupe, i opet su po 3 ekipe obezbeđivale prolaz drugog dana u grupu za plasman od 1 do 6 mesta, odnosno od 7 do 13 za ostale ekipe. HK Spartak je prvog dana zabeležio 3 pobede i po jedan poraz i nerešen ishod, čime su sa treće pozicije otišle u tzv „gornji dom“, dok su devojčice sa 2 pobde i 3 poraza ostale u toj „slabijoj“ grupi. Drugog takmičarskog dana HK Spartak je zabeležio 1 pobedu (Vukovi/BIH 1:0) i 2 poraza (C.Zvezda 1:3 i Medvešćak 1:2), čime su u ukupnom plasmanu zauzeli odlično 5.mesto, dok su Girls Serbia imale jednu pobedu (Vojvodina 1:0) i dve nerešene (Marbo 0:0 i Kiškoroš 1:1), što ih je smestilo na vrlo dobro 9 mesto u ukupnom poretku.

Za sve navedene selekcije, od subotičke dece su nastupili: Penava Ognjen, Marton Leon, Miladinović Stefan, Gubičak Leon, Bem Karlo, Temunović Vanja, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo, Nimčević Andrej, Poljaković Filip, Milanko Danilo, Bjelan Mitja, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Sabo Rac Emil, Mandić Antonija, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Lukić Dunja, Ponjavić Iva i Poljaković Lana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Kad se podvuče crta, u ukupnom plasmanu, gledajući obe selekcije, HK Spartak je po uspešnosti bio odmah iza domaćina turnira, što je zaista fantastičan rezultat ako se uzmu u obzir sve okolnosti kao i spisak ekipa koje su igrale na ovom turniru, čime je stavljena kruna na jednu izuzetno uspešnu, dinamičnu i dugačku sezonu takmičenja na ledu, dok se sada trenažni procesi i sistem rada polako prebacuje na tzv „suve pripreme“ i takmičarski deo sezone u hokeju na rolerima (inline hokej).