Vučić otvorio „Ametek“ biznis kampus u Industrijskoj zoni Mali Bajmok

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, presecanjem vrpce, otvorio je „Ametek“ biznis kampus u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Pored Vučića, otvaranju su prisustvovali i predstavnici kompanije „Ametek“, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik R. Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada Srbije, kada je u pitanju ova firma, nije izdvajala subvencije, i dodao, da je R. Srbija spremna da pomogne na svaki mogući način, jer je želja svih da u Srbiju dođu i svi oni koji, zajedno sa Ametekom rade na pravljenju konačnog elektromotora. Prilikom posete Ameteku Vučić je obišao proizvodnu halu i razgovarao sa radnicima.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, podsetio je prisutne da je Subotica nekada bila jak industrijski centar i da je imala jaku elektrometalnu industriju. Pastor je podsetio i da je svojevremeno u Subotici poslovala izuzetno jaka kompanija koja se bavila proizvodnjom elektromotora, te da Subotica, otvaranjem Ameteka ponovo postaje prepoznatljiva po ovoj proizvodnji.

Iz novootvorenog pogona uskoro će se vrhunski proizvodi izvoziti širom sveta, poručuju predstavnici firme. Takođe dodaju da se svi zaposleni trude da rešavaju probleme koji se svakodnevno javljaju na proizvodnioj liniji, kao i da je osnovna tema razgovora u kompaniji mogućnost unapređenja proizvodnje i poslovanja. Napominju i da će strast i posvećenost zaposlenih biti ugrađeni u svakom proizvodu.

Kompanija Ametek, iz Filadelfije, ima godišnji promet od oko pet milijardi dolara i oko 50 000 zaposlenih širom sveta. U pitanju je globalni proizvođač širokog spektra motora, koji oko 40% proizvodnje proda na američkom tržištu, a ostatak u Aziji i Evropi. U okviru Ameteka od 2012. godine posluje i kompanija Dunkermotoren koja je u februaru 2016. godine otvorila novu proizvodnu halu u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.