Vrtić „Poletarac“ zbog bezbednosti privremeno zatvoren

Mališani koji vaspitno-obrazovni rad pohađaju u vrtiću “Poletarac” u ulici Matije Gubca, premešteni su u druge objekte PU “Naša radost” iz bezbednosnih razloga jer se uz sam objekat vrtića od nedavno kopaju temelji za stambenu zgradu, usled čega je došlo do oštećenja i urušavanja jednog od zidova vrtića.

Deca su na osnovu stručnog mišljena lica za bezbednost i zdravlje na radu, privremeno, počevši od danas premeštena u druge vrtiće. Roditelji su kako kažu nezadovoljni i traže da se zaustave radovi, obezbede igrališta i proceni na koji način će kopanje temelja uticati na sam objekat. Jedan od roditelja je i Nikola Stipanović čije dete ide u vrtić “Poletarac” u grupu do pet godina. Kako ističe, roditelji koji imaju dvoje ili više dece suočavaju se sa još jednim problemom, a to je da su njihova deca sada raspoređena u više grupa, što znači da će oni svakoga dana preći pola grada kako bi svoju decu odveli u različite vrtiće.

Kako objašnjava direktor PU “Naša radost”, Nebojša Markez, gradonačelnik Stevan Bakić, dao je saglasnost da se vrtić “Poletarac” privremeno zatvori, a 159 dece raspoređeno je u četiri objekta koji su najbliži adresi stanovanja roditelja ili zakonskih zastupnika. Ovo je, kako kaže, privremeno rešenje, koje je moralo biti doneto jer postoji mogućnost da dođe do povećanja i produbljivanja pukotina ili većih oštećenja što bi dovelo do ugrožavanja stabilnosti samog objekta.

Ne može se govoriti o tome koliko će ovo trajati obzirom da je privremena mera, ali sve dok se ne steknu uslovi da deca bezbedno borave u vrtiću, neće se vraćati, rekao je direktor “Naše radosti” i dodao da su u svakodnevnom kontaktu sa čelnicima grada, inspekcijama, te da nema mesta panici jer ničije zdravlje nije ugroženo.