недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / „Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe“

„Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe“

U okviru akcije „Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe“, svi koji imaju očuvane pametne telefone i tablete, a više ih ne koriste, mogu da ih odnesu u Savremenu galeriju Subotica od utorka do subote u periodu od 10 do 18 časova i tako pomognu učenicima kojima ovi uređaji nedostaju za praćenje nastave.

Realizaciji akcije u Subotici pomaže Udruženje građana „Klara i Rosa“, iz kojeg ističu da je potrebno da telefon ili tablet bude očuvan, da je punjač poželjan, ali ne i obavezan. Telefoni će biti podeljeni preko grupe „Obrok za decu Subotice“ koja je u kontaktu sa ugroženim porodicama.

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, na uzorku od 14.715 nastavnika, stručnih saradnika i direktora, pokazalo je da su među glavnim problemima sa kojima su se nastavnici suočavali prilikom realizovanja učenja na daljinu dostupnost resursa i tehnologija učenicima, kao i samim nastavnicima. Slične podatke pokazalo je i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije, prema kojem 37 odsto srednjoškolaca deli računar sa ukućanima, dok 14,7 odsto njih uopšte nema pristup računaru, uključujući telefone i tablete.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *