„Vremeplovom kroz moje mesto i školu“

U OŠ “Ivan Goran Kovačić” juče su dodeljene nagrade povodom završetka likovnog i literarnog konkursa „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“ koji je organizovan povodom 130 postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove. Nagrade su dobili i nastavnici i učitelji ove škole čiji su učenici postigli izuzetne rezultate na takmičenjima.

Likovni i literarni konkurs „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“ inspirisao je učenike subotičkih gradskih i prigradskih škola, ali i vrtića da se pozabave temom prošlosti svojih škola i mesta u kom žive na različite načine. Neki su odabrali da na zadatu temu napišu sastav ili čak dramski tekst, dok je dosta njih svoju kreativnost izrazilo kroz likovne radove.

U Svečanoj sali OŠ “Ivan Goran Kovačić” juče je dodeljeno 30 nagrada za najbolje literarne i likovne radove, a pohvalnice su dobile sve škole koje su uzele učešće na konkursu. Žiri škole koji su činili nastavnici i učitelji OŠ “Ivan Goran Kovačić” dodelio je nagrade u tri uzrasne kategorije: predškolski, prvi i drugi ciklus za učenike nižih odnosno viših razreda.

OŠ “Ivan Goran Kovačić” ove godine proslavlja 130 godina postojanja, a jedan od načina na koji je ovaj jubilej obeležen je i konkurs „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“. Osim dodela nagrada za učenike koji su učestvovali na konkursu, juče su u okviru jubileja obeležavanja 130 postojanja škole za uspešan mentorski rad nagrađeni i nastavnici i učitelji čiji su učenici u prethodnim školskim godinama postigli izuzetne rezultate na takmičenjima.

Na konkurs OŠ “Ivan Goran Kovačić”- „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“ pristiglo je više od 300 literarnih i likovnih radova kako iz predškolskih ustanova tako i iz velikog broja subotičkih gradskih i prigradskih škola.