среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Vredna donacija Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović”

Vredna donacija Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović”

Predstavnici Rotari kluba uručili su Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović” najsavremeniju opremu za merenje sluha i rehabilitaciju sluha i govora vrednu 65.000 evra.

Ova vaspitno-obrazovna ustanova dobila je najsavremiju opremu u vidu gluve sobe koja služi za određivanje stanja sluha, nov audiometar, timpanometar, 2 digitalna logopedska seta, 2 ksafa D aparata, 4 komunikatora, set amigo aparata, opremu za interaktivan pod i zid. Ova oprema zamenila je zastarele aparate koji su bili stari između 25-35 godina, ističe direktorka Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović”, Nataša Nimčević.

Ideja za ovu donaciju datira još iz 2018. godine, a njen inicijator je bivša predsednica Rotari kluba Subotica, dr Katja Puleva. Kako je danas istaknuto, 65.000 evra za ovu donaciju prikupljeno je zahvaljujući Rotari klubovima iz celog sveta.

Osim savremene opreme, iz ove donacije obezbeđena su i sredstva za obuku 12 surdo-audiologa iz Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović” koja će biti realizovana u narednom periodu u zagrebačkom centru za rehabilitaciju sluha i govora “Suvak”.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *