Vožnja kroz pešačku zonu

Iako je skupštinskom odlukom iz 2017. godine zabranjena vožnja bicikla u pešačkoj zoni, sa dolaskom lepšeg vremena svedoci smo velikog broja naših sugrađana koji voze bicikl u pešačkim zonama i na ovaj način ugrožavaju bezbednost šetača. Iz Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove, kažu da do sada nije bilo prijava za kršenje ove odluke.
Odluka o bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Subotice, prema kojoj je u pešačkoj zoni zabranjen saobraćaj za sva vozila, pa i za bicikliste, stupila je na snagu 14.jula 2017.godine. Za neke od građana sa kojima smo razgovarali, ovo je veliki problem, dok drugima kršenje ove odluke ne smeta, ali smatraju da zakon treba da se poštuje. Gradska inspekcija u saradnji sa Komunalnom policijom, postupa po odluci o pešačkim zonama na teritoriji Grada, gde je zabranjen saobraćaj svim vozilima, osim vozilima hitne službe kao i vozilima sa posebnim odobrenjima. Inspekcija sa policijom svakodnevno vrši kontrole na terenu, a pre svega deluju preventivno, navode iz Službe za inspekcijsko- nadzorne poslove.
Prijave za kršenje odluke kojom se zabranjuje vožnja bicikala u pešačkoj zoni, podnose se na broj Komunalne policije 024/ 626-988. Yu Eco Televizija apeluje na sugrađane da ne voze bicikl u pešačkoj zoni kako bezbednost sugrađana ne bi bila ugrožena.