Vozači najtraženiji u Srbiji

Sa prosečno više od 100 objavljenih oglasa poslodavaca mesečno, vozači spadaju u kategoriju najtraženijih zanimanja i relativno lako dolaze do posla, pokazuju podaci sa sajta Poslovi.infostud.com.
To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila ili autobusa, odnosno kandidate koji imaju vozačku dozvolu C i D kategorije, ali dosta posla ima i za one sa B kategorijom, odnosno za upravljanje putničkim i manjim teretnim automobilima, kao i kombijima i „teretnjacima“ manje nosivosti.
Samo u prošloj godini, na sajtu Poslovi.infostud.com objavljeno je 1.263 oglasa za vozače, a na svaki pojedinačan oglas konkurisalo je u proseku nešto manje od 50 kandidata, navodi se u saopštenju Infostuda.
Pored samog povećanja broja poslova koji se nude, činjenici da su vozači sve traženiji u Srbiji doprinelo je i to što su oni deficitarni i u zemljama Evropske unije, pa je u poslednjih nekoliko godina mnogo vozača iz naše zemlje odlučilo da radi u inostranstvu.
Sličan trend beleže i ostale oblasti koje si direktno ili indirektno „naslanjaju“ na transport i logistiku, pa slična tražnja kao za vozačima postoji i za magacionerima.
U oblasti transporta, traženi su i kuriri, ali je i ponuda kandidata koji bi želeli da se bave ovim poslom na tržištu prilično velika, tako da nije baš toliko jednostavno doći do posla. Saobraćajni tehničari i saobraćajni inženjeri takođe vrlo lako mogu računati na zaposlenje u Srbiji. Iako oglasa nije bilo mnogo u prethodnoj godini, tačnije 27, odnosno 26 respektivno, malo je bilo i prijava, pa je na oglase za saobraćajnog tehničara u proseku bilo po 26 prijava, a za saobraćajnog inženjera 10-ak prijava više.
Oblast logistike, sa blizu 100 prijava po jednom oglasu u proseku, takođe se nameće kao jedna od najinteresantnijih kandidatima.
Zanimljivo je da je najveće interesovanje kandidata, iako je bilo objavljen samo jedan oglas, bilo za radnu poziciju carinika. Na taj oglas prijavilo se čak 146 kandidata, navodi se u saopštenju Infostuda.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime