Vojska i Policija održali taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme u centru grada

Prva godina rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane pri aktuelnom sastavu Vlade,obeležena je juče u centru grada akcijom „Policajac u uzajednici“ i taktičko-tehničkim zborom naoružanja i vojne opreme.

Vojska i policija su jedan sistem bezbednosti i jedan sistem odbrane koji štiti sve građane ove zemlje, poručio je juče u centru grada, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je istakao da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa nekim od aspekata iz domena rada ovog ministarstva kroz nastavu u osnovnoj školi učeći o izazovima savremenog sajber prostora, drogi, bezbednosti u saobraćaju, te kako da se zaštite i budu bezbedni.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da se Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane ubrzano opremaju i naoružavaju. Već krajem ove i početkom naredne godine moći ćemo da kažemo da smo postigli operativne sposobnosti i sposobnosti da branimo svoju zemlju, najavio je Vulin. Vojska Srbije je garancija da će se Srbija razvijati u miru, poručio je ministar odbrane.

Juče u centru grada Žandarmerija, Vatrogasci, Uprava policije, Saobraćajna policija i Specijalističke antiterorističke jedinice i Vojska su prikazali deo svojih aktivnosti, kao i deo opreme kojim raspolažu. Program je posebno bio prilagođen najmlađim sugrađanima.