Vojna akademija

Od 15. februara do 31. marta otvoreni su konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademiju, a konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je 1. februara i traje do 15. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije/ prenosi RTS.
Kako se navodu u saopštenju, u akciji „Otvorena vrata“, od 23. februara svake subote (23.02, 02.03, 09.03, 16.03, 23.03, 30.03.) od 10.00 do 13.00 svi zainteresovani kandidati za upis na Vojnu akademiju mogu da dođu i posete Vojnu akademiju.
Tokom posete Vojnoj akademiji, kandidati će imati priliku da upoznaju uslove života i rada na Vojnoj akademiji, posete internat kadeta, kabinete i sportske kapacitete.
I u Vojnoj gimnaziji, dok traje konkurs za upis, zainteresovani kandidati mogu svake subote od 10 do 13 da dođu u internat Vojne gimnazije u Beogradu, gde će biti upoznati sa uslovima konkursa, života i rada, internatom i ostalim kapacitetima ove škole.
Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25. U Srednju stručnu vojnu školu biće upisano 65 dečaka i devojčica, a u Vojnu gimnaziju 90 učenika oba pola.
„Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Zato je izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni motiv koji privlači mlade ljude, jer je časna dužnost odbrane svoje države i svog naroda bila i ostaje ponos svakog njenog pripadnika.Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti“, kaže se u saopštenju.
Po završetku vojnih škola, polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime