Vođenje kroz izložbu Jelene Grujičić sutra u Savremenoj galeriji

U petak, od 18 časova u Savremenoj galeriji biće organizovano vođenje kroz izložbu Jelene Grujičić „Home is where your heart beats“.

Stručno vođenje je je ujedno i poslednja prilika da se pogleda izložba koja će biti zatvorena dan kasnije. Izložba zamišljena kao pogled na dosadašnji umetnički rad Jelene Grujičić, predstavila je neke od ključnih tema kojima se umetnica bavi, poput potrage za domom, izazova majčinstva, čovekovu potrebu za prirodom. Najnovija dela Jelene Grujičić, ambijentalne instalacije koje ispituju naš odnos prema prirodnom okruženju, uspela su da aktiviraju publiku da formira svoj doživljaj te važne teme.

Jelena Grujičić, rođena 1986. godine u Subotici, je vizuelna umetnica, kulturna radnica i majka. Diplomirala je na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine, u klasi profesorke Biljane Vuković. Članica je Udruženja KURS (Beograd), udruženja Klara & Rosa i jedna je od osnivača Centra za savremenu kulturu i umetnost u Subotici. Samostalno je izlagala u Troa Rivjeru (Kanada), Parizu (Francuska), Subotici, Podgorici (Crna Gora), Osijeku (Hrvatska), a njen rad selektovan je i za grupne izložbe u Beogradu, Bostonu (SAD) i Parizu.

Nakon višegodišnjeg života u Beogradu i Parizu, 2018. se vraća u Suboticu, gde i sada živi.