Više sredstava za socijalnu i dečiju zaštitu

Ove godine iz budžeta grada za programe socijalne i dečije zaštite opredeljeno je 5,5% više sredstava u odnosu na prošlu godinu, a ovogodišnji budžet iznosi 372 miliona dinara.

Sredstva su namenjena pre svega, ustanovama socijalne zaštite na teritoriji našeg grada, ali i za mere podrške porodici, najugroženijim sugrađanima kao i za rad organizacija i udruženja u Subotici. Za Centar za socijalni rad grad je ove godine opredelio 16,7 miliona dinara za jednokratnu novčanu pomoć, pomoć za ogrev i intervetne i izuzetne pomoći.

Deo sredstava iz ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 41 milion dinara opredeljen je za GO Crvenog krsta, što je za 1,2 miliona dinara više nego prošle godine. Ova sredstva su namenjena za funkcionisanje programa Narodne kuhinje, Prihvatilišta za najugroženije sugrađane u zimskom periodu, zatim za podelu paketa hrane i higijene u toku godine, ali i za aktivnosti dobrovoljnog davalaštva krvi koje Crveni krst sprovodi tokom cele godine.

Za podršku roditeljstvu i rađanju izdvojeno je 27,4 miliona dinara, dok se iz budžeta za programe socijalne i dečije zaštite finasira i rad Fondacije za teško obolelu decu i omladinu, kao i ishrana dece u osnovnim školama za najugroženije porodice.