Više prijava građana za korišćenje vaučera

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo izjavila je da je za prvih mesec dana podneto 57 odsto više prijava građana za korišćenje vaučera u odnosu na isti period prošle godine.

,,Ovogodišnju akciju smo počeli 1. januara, kako smo i obećali. Od tada pa do danas se prijavilo 3.900 građana za subvencinisano korišćenje godišnjeg odmora uz pomoć vaučera. Građani mogu da se prijavljuju do 15. oktobra, a do 20. novembra mogu da ih iskoriste”, izjavila je pomoćnik ministra. Pindžo je rekla da je trenutno građanima na raspolaganju 375 ugostiteljskih objekata u kojima mogu da realizuju svoje vaučere.

,,Raznolika je struktura prijavljenih ugostitelja. Od kampova, do najluksuznijih naših hotela, privatnih soba, apartmana. Lista ugostiteljskih objekata se ažurira svakoga petka i ugostitelji mogu da se prijavljuju do kraja akcije”, objasnila je ona. Govoreći o najtraženijim destinacijama, Pindžo je izjavila da su Vrnjačka banja, Prolom banja, Sokobanja, Banja Kanjiža, Banja Koviljača, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara etablirane turističke destinacije za koje su građani najzainteresovaniji. Pindžo je istakla i da je 2016. godina bila rekordna za srpski turizam kada je ostvareno preko 7 miliona noćenja i 2,7 miliona dolazaka.

 

Prethodni članak
Sledeći članak