Više posla za službu Hitne medicinske pomoći

Sa porastom temperatura vazduha povećan je i obim posla Hitne medicinske pomoći. Dnevno dežurne ekipe Hitne pomoći intervenišu u proseku 50 puta.

Izuzetno visoke temperature vazduha u poslednjih nekoliko dana izazivaju tegobe kod većeg broja sugrađana. Veliki je broj kolapsa na javnim mestima, a gotovo svakodnevno se transportuju pacijenti sa infarktom miokarda na Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju izuizetno visoke temperature i do 40 stepeni Celzijusa. Lekari pozivaju na oprez pogotovo starije osobe, hronične bolesnike, trudnice, a roditelji bi trebalo da povedu računa o bebama i maloj deci da budu redovno hidrirana i da se pridržavaju svih uputstava kada je najtopliji deo dana u pitanju.

Iz Službe hitne medicinske pomoći ističu da je i dalje veliki pritisak pacijenata na njihovu Ambulantu, pogotovo noću te još jednom apeluju da pacijenti javljaju u svoje ambulante. Sve osobe sa temperaturom i respiratornim tegobama treba da se javljaju u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja, napominju iz Hitne pomoći.