Video nadzor u Subotici na 71 lokaciji

Do početka jula u Subotici će na 71 lokaciji u gradu biti postavljen video nadzor na sabraćajnicama. Cilj projekta jeste povećanje bezbednosti na subotičkim ulicama, kažu iz uprave Grada. Vrednost radova je 271 milion dinara, odvijaće se fazno, a lokacije su definisane u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Predviđeno je da se Grad pokrije sa tri vrste video nadzora, u zavisnosti od lokacije: kamera za merenje brzine vozila, kamera za automatsko prepoznavanje registarskih tablica i kamera opšteg video nadzora. Na lokacijama gde video nadzor i kamere za prekršaje već postoje, uređaji će biti zanovljeni, kažu iz lokalne samouprave.

Kako se radi o kompleksnom poslu, radovi na postavljanju sistema video nadzora odvijaće se fazno. Završena je projektno-tehnička dokumentacija, prema planu početak radova očekuje se u aprilu, a završetak do sredine ili najkasnije do početka jula.

Kamere za brzinu će između ostalog biti postavljene u Matije Gupca i Mirka Bogovića, za prepoznavanje tablica na Senćanski put sa Novosadskim putem, a za opšti video nadzor na Beogradski put i Blaška Rajića. Izrada projekta predložena je krajem 2021. godine, a vrednost radova je 271 milion dinara.