Veterinarski tehničar- novi obrazovni profil u Hemijsko-tehnološkoj školi

Prema planu upisa u narednu školsku godinu, u Hemijsko-tehnološkoj školi biće mesta za 270 đaka na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku na četiri područja rada. Novi smer za koji će učenici 8. razreda moći da se opredele je veterinarski tehničar.

Po prvi put u našem gradu đaci će imati priliku da se obrazuju za veterinarskog tehničara u Hemijsko-tehnološkoj školi na području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane. Ovaj obrazovni profil na srpskom nastavnom jeziku moći će da upiše 30 đaka, a po završetku školovanja učenici mogu ili da nastave školovanje ili da nađu zaposlenje u struci. Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i lokalnoj samoupravi, u narednoj etapi renoviranja školske zgrade, u dvorišnom delu će biti izgrađenova veterinarska stanica u kojoj će se odvijati deo nastave za ovaj obrazovni profil.

Hemijsko-tehnološku školu u septembru moći će da upiše ukupno 270 đaka koji će biti raspoređeni u 9 odeljenja i to 6 na srpskom i 3 na mađarskom nastavnom jeziku. Među obrazovnim profilima za koje će osmaci moći da se opredele su i pekar, poslastičar i modelar odeće. Iz ove škole posebno ističu da su tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju, tehničar za zaštitu životne sredine te prehrambeni tehničar obrazovni profili za koje u ovoj obrazovnoj ustanovi imaju posebna program i način rada za sportiste, a ovi profili biće na listi želja za upis u novu školsku 2020/2021. godinu.

Iz hemijsko-tehnološke škole poručuju da su obrazovni profili u njihovoj školi koncipirani tako da maksimalno pokušavaju da izađu u susret zahtevima lokalne zajednice, te da svojim đacima pružaju mogućnost da se nakon školovanja zaposle ili da nastave da se obrazuju na nekoj od visokoobrazovnih ustanova u zemlji ili inostranstvu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime