Veslački klub Palić upriličio druženje svojih mladih članova sa Martinom Mačkovićem

Veslački klub Palić, u svojim prostorijama na obali Paličkog jezera, organizovao je druženje svojih mladih takmičara sa Martinom Mačkovićem, koji je, sa Viktorom Pivačijem iz beogradskog Grafičara, na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za mlađe seniore, u Plovdivu, osvojio bronzanu medalju.

Do sada, ovaj veslački par već se okitio sa jednim zlatnim i dva bronzana odličja u konkurenciji takmičara do 23 godine, a, u ime lokalne samouprave i gradonačelnika Bogdana Labana, prigodan poklon Martinu Mačkoviću, koji se, inače, školuje na američkom univerzitetu Berkli, uručio je član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodnu saradnju, Srđan Samardžić.

U toku ove godine, Veslački klub Palić pokazao se kao dobar organizator i odličan domaćin tri međunarodna takmičenja, koji su, vrednim ljudima iz ovog uzornog sportskog kolektiva, poslužili kao uvertira za regate koje ih očekuju u predstojećem periodu.

Ta nadmetanja biće odskočna daska za sve mlade veslače i veslačice Palića, čiji talenat je otkriven, upravo, u tradicionalnoj Školi veslanja, čija vrata su i, ove godine, svakog dana, sem ponedeljka, širo otvorena za prijem novih članova.