Vesić: Prvi voz Subotica- Beograd u martu ili aprilu 2025. godine

Rekonstrukcija železničke stanice Subotica biće završena do kraja februara naredne godine, a izgradnja brze pruge Beograd- Subotica do kraja naredne godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova na železničkoj stanici. Prvi vozovi bi iz Subotice trebalo da krenu za Beograd u martu ili aprilu 2025. godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić obišao je danas sa gradskom menadžerkom Zagorkom Panić radove na rekonstrukciji železničke stanice Subotica. Stanicaćebiti potpuno rekonstruisana, a po ministrovim rečima biće sačuvani stari delovi u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture. Rekonsktrukcija stanice biće završena do kraja februara 2024. godine, a brza pruga Beograd- Subotica do kraja naredne godine.

Ministar Vesić je izjavio da, aukoliko sve bude teklo po planu, uspostavljanje železničkog saobraćaja do Budimpešte može da se očekuje 2026. godine. Mađari bi trebalo da završe prugu do kraja 2025. godine i nakon testiranja biće uspostavljen železnički saobraćaj i na ovoj relaciji.

Do kraja meseca se očekuje uspostavljanje putničkog železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina, a u planu da polasci budu na svaka tri sata, izjavio je ministar Vesić.