Veliko interesovanje učenika za sekcije u školama

Veliki broj učenika pohađa vannastavne sekcije koje se organizuju u gotovo svim osnovnim školama u Subotici. Najveće interesovanje među učenicima vlada za sekcije iz oblasti sporta i umetnosti. Stručnjaci ističu da pored sticanja dodatnih znanja i veština ove sekcije omogućavaju deci da se druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme.

Vannastavne sekcije pohađa i veliki broj učenika iz Osnovne škole „Sonja Marinković“. Kažu da su zadovoljni ponudama, i da svaki učenik ima mogućnost da pohađa onu aktivnost koja najviše odgovara ličnim afinitetima, željama i talentima.

U OŠ „Sonja uMarinković“ postoji puno vannastavnih sekcija, a posebno onih koje su usmerene na spotske aktivnosti. Veliko interesovanje vlada za sve sekcije, a naročito za hor, plivanje i odbojku. Najveća potvrda kvaliteta vannastavnih aktivnosti kao i nastavnika koji vode ove sekcije, svakako su uspesi koje učenici nižu na raznim takmičenjima. Nastavnici poručuju da su sekcije idealan način da se deca sklone sa ulice.

Školske sekcije su vid vannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama namenjene zainteresovanim učenicima. Prednost sekcija ogleda se u neformalnoj atmosferi i druženju, gde su deca rasterećena od pritiska ocenjivanja i nametnute discipline.